loading...

میلیتاری (Military) |مقالات نظامی

هدف : يکي از بهترين تعريف هايي که از مهندسي برق شده است، اين است که محور اصلي فعاليت هاي مهندسي برق، تبديل يک سيگنال به سيگنال ديگر است. که البته اين سيگنال ممکن است شکل موج ولتاژ يا شکل موج جريا

آخرین ارسال های انجمن
عادل خوجه بازدید : 29100 پنجشنبه 03 بهمن 1392 نظرات (4)

هدف :
يکي از بهترين تعريف هايي که از مهندسي برق شده است، اين است که محور اصلي فعاليت هاي مهندسي برق، تبديل يک سيگنال به سيگنال ديگر است. که البته اين سيگنال ممکن است شکل موج ولتاژ يا شکل موج جريان و يا ترکيب ديجيتالي يک بخش از اطلاعات باشد.

گرايش قدرت :

دکتر جبه دار در معرفي اين گرايش مي گويد:
“هدف اصلي مهندسين اين گرايش، توليد برق در نيروگاهها، انتقال برق از طريق خطوط انتقال و توزيع آن در شبکه هاي شهري و در نهايت توزيع آن براي مصارف خانگي و کارخانجات است. بنابراين يک مهندس قدرت بايد به روشهاي مختلف توليد برق، خطوط انتقال نيرو و سيستم هاي توزيع آشنا باشد.”
دکتر کمره اي نيز در معرفي اين گرايش مي گويد :
“گرايش قدرت به آموزش و پژوهش در زمينه طراحي و ساخت سيستم هاي مورد استفاده در توليد، توزيع، مصرف و حفاظت از برق مي پردازد.
به عبارت ديگر دانشجويان اين رشته در شاخه توليد با انواع نيروگاههاي آبي، گازي، سيکل ترکيبي و … آشنا مي شوند. و در بخش انتقال و توزيع، روشهاي مختلف انتقال برق اعم از کابلهاي هوايي و زيرزميني را مطالعه مي کنند و در شاخه حفاظت نيز انواع وسايل و تجهيزات حفاظتي که در مراحل مختلف توليد، توزيع، انتقال و مصرف انرژي، انسانها و تاسيسات را در برابر حوادث مختلف محافظت مي کنند، مورد بررسي قرار مي دهند که از آن ميان مي توان به انواع رله ها، فيوزها، کليدها و در نهايت سيستم هاي کنترل اشاره کرد.
يکي ديگر از شاخه هاي قدرت نيز ماشين هاي الکتريکي است که شامل ژنراتورها، ترانسفورماتورها و موتورهاي الکتريکي مي شود که اين شاخه از زمينه هاي مهم صنعتي و پژوهشي گرايش قدرت است.”

آينده شغلي، بازار کار، درآمد :
“امروزه با توسعه صنايع کوچک و بزرگ در کشور، فرصت هاي شغلي زيادي براي مهندسين برق فراهم شده است و اگر مي بينيم که با اين وجود بعضي از فارغ التحصيلان اين رشته بيکار هستند، به دليل اين است که اين افراد يا فقط در تهران دنبال کار مي گردند و يا در دوران تحصيل به جاي يادگيري عميق دروس و در نتيجه کسب توانايي هاي لازم، تنها واحدهاي درسي خود را گذرانده اند.
همچنين يک مهندس خوب بايد، کارآفرين باشد يعني به دنبال استخدام در موسسه يا وزارتخانه اي نباشد بلکه به ياري آگاهي هاي خود، نيازهاي فني و صنعتي کشور را يافته و با طراحي سيستم ها و مدارهاي خاصي اين نيازها را برطرف سازد. کاري که بعضي از فارغ التحصيلان ما انجام داده و خوشبختانه موفق نيز بوده اند.”


دکتر کمره اي نيز در اين زمينه مي گويد :
“اگر يک فارغ التحصيل برق داراي توانايي هاي لازم باشد، با مشکل بيکاري روبرو نخواهد شد. در حقيقت امروزه مشکل اصلي اين است که بيشتر فارغ التحصيلان توانمند و با استعداد اين رشته به خارج از کشور مهاجرت مي کنند و ما اکنون با کمبود نيروهاي کارآمد در اين رشته روبرو هستيم.”
يکي از اساتيد مهندسي برق دانشگاه علم و صنعت ايران نيز در مورد فرصت هاي شغلي فارغ التحصيلان اين رشته مي گويد:
“طبق نظر کارشناسان و متخصصان انرژي در کشور، با توجه به نياز فزاينده به انرژي در جهان کنوني و همچنين نرخ رشد انرژي الکتريکي در کشور، سالانه بايد حدود ???? مگاوات به ظرفيت توليد کشور افزوده شود که اين نياز به احداث نيروگاههاي جديد و همچنين فارغ التحصيلان متخصص برق و قدرت دارد.
فرصت هاي شغلي يک مهندس کنترل نيز بسيار گسترده است چون در هر جا که يک مجموعه عظيمي از صنعت مهندسي مثل کارخانه سيمان، خودروسازي، ذوب آهن و … وجود داشته باشد، حضور يک مهندسي کنترل ضروري است.
و بالاخره يک مهندس مخابرات يا الکترونيک مي تواند جذب وزارتخانه هاي پست و تلگراف و تلفن، صنايع، دفاع و سازمانهاي مختلف خصوصي و دولتي شود.”

توانايي هاي مورد نياز و قابل توصيه :
توانايي علمي: “مهندسي برق نيز مانند مابقي رشته هاي مهندسي بر مفاهيم فيزيکي و اصول رياضيات استوار است و هر چه دانشجويان بهتر اين مفاهيم را درک کنند، مي توانند مهندس بهتري باشند. در اين ميان گرايش الکترونيک وابستگي شديدي به فيزيک بخصوص فيزيک الکترونيک و فيزيک نيمه هادي ها دارد. در گرايش مخابرات نيز درس فيزيک اهميت بسياري دارد زيرا دروس اصلي اين رشته بخصوص در شاخه ميدان شامل الکترومغناطيس و امواج مي شود.”
داشتن ضريب هوشي بالا و تسلط کافي بر رياضيات، فيزيک و زبان خارجي از ضرورتهاي ورود به اين رشته است.

علاقمنديها: دانشجوي برق بايد ذهني خلاق و تحليل گر داشته باشد. همچنين به کار با وسايل برقي علاقه داشته باشد چون گاهي اوقات با دانشجوياني روبرو مي شويم که در رياضي و فيزيک قوي هستند اما در کارهاي عملي ضعيف اند. چنين دانشجوياني براي رشته هاي مهندسي مناسب نيستند و بهتر است رشته هاي ذهني و انتزاعي مثل رياضي يا فيزيک را انتخاب کنند.

وضعيت ادامه تحصيل در مقاطع بالاتر: (کارشناسي ارشد و …) :
فارغ التحصيل در مقطع کارشناسي برق که مدرک خود را در يکي از چهار گرايش الکترونيک، مخابرات، قدرت و کنترل مي گيرد، مي تواند در يکي از اين گرايشها (اختياري) يا رشته اي که برق زير مجموعه اي براي آن تعريف شده، ادامه تحصيل نمايد. اين رشته به صورت: مهندسي برق- الکترونيک، برق- قدرت، برق- مخابرات (شامل گرايش هاي: ميدان، سيستم، موج، رمز، مايکرونوري) برق- کنترل، مهندسي پزشکي (گرايش بيوالکتريک)، مهندسي هسته اي (دو گرايش مهندسي راکتور و مهندسي پرتو پزشکي، مهندسي کامپيوتر (معماري کامپيوتر، هوش مصنوعي و رباتيک) است. براي تحصيل در مقطع دکتراي تخصصي، مي توان، در هر يک از زيرشاخه هاي تخصصي‌تر گرايشهاي ياد شده ميزان مورد نياز واحدها را اخذ کرد و رساله دکتري را در همان موضوع خاص ارائه داد. مسلم است اين زير شاخه ها، گرايشهاي تخصصي تر اين چهار گرايش است. امکان ادامه تحصيل در کليه گرايشهاي ياد شده در مقطعهاي کارشناسي ارشد و تا حد زيادي در دوره دکتري، در داخل کشور وجود خواهد داشت. رشته برق به دليل کاربردي بودن آن در بسياري از علوم مهندسي ديگر، براي فارغ التحصيلان امکان تحصيل در بسياري گرايشها و دانشها را فراهم مي کند.

درسهاي تخصصي مهندسي برق- قدرت :
از درسهاي پايه و اصلي موثر در مهندسي قدرت مي توان به دروس مدار، الکترومغناطيس، الکترونيک، ماشين و بررسي اشاره کرد. بعضي از درسهاي تخصصي اين گرايش عبارتند از:
ماشينهاي الکتريکي : اين درس از جمله درسهايي است که ديدي صنعتي به دانشجو مي دهد. مبحث اين درس را مي توان به دو فصل مهم ترانفسورمرهاي سه فاز و ماشينهاي سنکرون تقسيم بندي نمود.
ترانسفورهاي سه فاز و ماشينهاي سنکرون: وسايلي الکتريکي هستند که بيشتر جنبه صنعتي دارند و کاربردهاي بسيار زياد ترانسهاي سه فاز در انتقال و توزيع انرژي الکتريکي، تبديل ولتاژ در ابتداي همه کارخانه ها و کارگاههاي بزرگ صنعتي و … بر هيچ کس پوشيده نيست. در اين درس در مورد انواع آرايشهاي اين تراسنها، کليه گروههاي موجود و کاربرد هر نوع، بحث جامعي مي شود.
ماشينهاي مخصوص(ويژه): به تعبيري مي توان اين درس را نقطه عطف درسهاي تخصصي اين گرايش دانست. زيرا اين درس به بررسي در مورد ماشينهاي ويژه مي پردازد که اين ماشينها در وسايل خانگي کاربرد فراوان دارند.
الکترونيک قدرت: الکترونيک قدرت در عمل بين الکترونيک و قدرت، آشتي برقرار کرده است. به طور مثال مي توان با فرمان يک ريزپردازنده که حدود ? ولت و ميلي آمپر است يک کارخانه را راه اندازي کنيم. در زمينه الکترونيک قدرت المانهايي نظير تريستور، ترانزيستور و … کاربردهاي فوق العاده زيادي دارند. از مزاياي اين قطعات تحمل توانهاي بالا مي باشد.
بررسي سيستمهاي قدرت: اين درس بيشتر در مورد انتقال انرژي و مشکلات موجود در اين راه صحبت مي کند. از جمله مطالب ارائه شده در اين درس مي توان به پخش بار اقتصادي در شبکه هاي قدرت، اتصال کوتاههاي متقارن و نامتقارن روي شبکه قدرت و پايداري سيستمهاي قدرت اشاره نمود.
توليد و نيروگاه: اين درس يکي از درسهاي بسيار جذاب اين گرايش است، زيرا برخلاف ديگر درسها، زياد به مسائل نظري، نمي پردازد و جنبه بسيار عملي دارد. آشنايي با انواع نيروگاهها (آبي، اتمي، بادي، بخار، …) و همچنين بحث کلي در مورد اين نيروگاهها و روشهاي کاري آنها از مباحث اين درس است.
رله و حفاظت: يک شبکه قدرت را بايد در مقابل خطرات احتمالي (اتصال کوتاهها) محافظت کرد. از وسائلي که در اين مورد استفاده مي شود مي توان به رله ها اشاره کرد که بسته به نوع رله به محض ايجاد يک حالت خطا و يا خرابي در شبکه وارد عمل شده، قسمتي از شبکه را جدا کرد. عايق و فشار قوي: با توجه به تفاوتهاي ولتاژهاي فشار قوي با ولتاژهاي فشار ضعيف، به طور حتم توليد، اندازه گيري و بهره برداري از اين ولتاژها تفاوتهاي عمده اي با ولتاژهاي فشار ضعيف دارد و براي عايق بندي شبکه فشار قوي بايد از عايقهاي مخصوصي استفاده کرد. فصل نخست اين درس به بررسي اين مقوله مي پردازد.
در بخش دوم اين درس انواع تخليله الکتريکي، مراحل مختلف آن در عايقها و اثرات مختلف شکست بر عايق مورد بررسي قرار مي گيرد.
ترموديناميک: شايد اولين سوالي که در مرحله اول به ذهن برسد ارتباط اين درس با درسهاي برق باشد. کاربرد اصلي مطالب اين درس مبحث توليد نيروگاه است. زيرا هنگام آشنايي با انواع نيروگاهها (نيروگاه بخار، گازي، اتمي و …) بايد اطلاعاتي در مورد سيکل کاري آنها داشته باشيم، پس داشتن اطلاعاتي در مورد ترموديناميک ضروري است.

اصول ميکروکامپيوتر:...

منبع :http://migna.ir/vdcau0n6.49nea15kk4.html

ارسال نظر برای این مطلب
این نظر توسط علی در تاریخ 1393/11/15 و 19:26 دقیقه ارسال شده است

لوازم خانگی هم داره؟

این نظر توسط علی در تاریخ 1393/11/15 و 19:25 دقیقه ارسال شده است

لوازم خانگی هم داره؟

این نظر توسط علی در تاریخ 1393/11/15 و 19:24 دقیقه ارسال شده است

چشم تکراری نمیزارم
پاسخ : :|

این نظر توسط محمودی در تاریخ 1393/11/05 و 18:38 دقیقه ارسال شده است

لطفا اطلاعاتی که میذارید تکراری نباشن!!!نرین از سایت هایی مثل ویکی پدیا کپی کنید و عینا بذارید تو سایتتون...
اگه واقعا اطلاعات مفید دارید در این مورد بذارین و گرنه هی وقت آدما رو برا خوندن مطالب تکراری هدر ندین!!!!


کد امنیتی رفرش
درباره ما
وبگاه میلیتاری یکی از جامع ترین وب سایت های حوزه نظامی در ایران می باشد. این وبگاه کار رسمی خود را از شهریور ماه سال 92 آغاز کرد. همواره هدف و تلاش این وبگاه خدمت به حوزه نظامی کشور عزیزمان ایران بوده و وابسته به هیچ جناح و گروه خاصی نیست. از شما دعوت می شود با پیوستن به این وبگاه برای ما دلگرمی بزرگی باشید.
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 583
  • کل نظرات : 20
  • افراد آنلاین : 3
  • تعداد اعضا : 137
  • آی پی امروز : 205
  • آی پی دیروز : 281
  • بازدید امروز : 492
  • باردید دیروز : 961
  • گوگل امروز : 12
  • گوگل دیروز : 49
  • بازدید هفته : 10,027
  • بازدید ماه : 2,786
  • بازدید سال : 141,914
  • بازدید کلی : 5,084,903